eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Halálos diós sütemény

Szombathelyen három ember meghalt a Vas megyei Markusovszky kórházban azok közül, akiket szalmonellafertőzés miatt kezeltek az intézményben. Ezt Nagy Lajos főorvos közölte az InfoRádióval.

Korábban a város tisztifőorvosa arról számolt be, hogy csaknem 150-en jelentkeztek hányásos, hasmenéses panaszokkal a háziorvosoknál, közülük 47-en szorulnak kórházi kezelésre.

Stánicz Éva közölte: mivel minden beteg a szociális közétkeztetésben vett részt, feltételezik, hogy a betegek száma tovább emelkedik.

Hozzátette: a baktérium az eddigi vizsgálatok szerint a szombati menüben szereplő diós süteményben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×