eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Besorozzák a Szezám utca lakóit

Az amerikai hadsereg is felhasználja a Szezám utca lakói (Sesame Street) című rajzfilmsorozatot, hogy megmagyarázzák a katonacsaládok kisgyermekeinek, miért kell szülőjének tengerentúli szolgálatra mennie.

Az augusztusban megjelenő DVD-n a népszerű Elmo és szülei szerepelnek, Elmo apja pedig éppen egy távoli küldetésre készül elutazni.

A rajzfilm angol és spanyol nyelven is megjelenik, és tartalmaz majd valódi családokkal készült interjúkat is.

Az Egyesült Államokban mintegy félmillió olyan ötéves vagy fiatalabb gyermek van, akiknek egyik vagy mindkét szülőjük a hadseregben szolgál.

A rajzfilm igyekszik megkönnyíteni a gyermekeknek és szüleiknek a búcsúzást, és kezelni azt a helyzetet is, amikor a távollévő családtag hosszú hónapok után visszatér.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×