eur:
392.74
usd:
355.06
bux:
72789.74
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Tüntettek A Da Vinci-kód ellen

Mintegy ötszáz ortodox hívő tüntetett papok és szerzetesek társaságában pénteken Moldova fővárosában A Da Vinci-kód című film bemutatása ellen. A tüntetők szerint a film kigúnyolja az egyházat.

Az ortodox hívőkből álló, csengőkkel felszerelkezett tömeg a moldovai főváros központjában lévő egyik mozi előtt táblákkal tüntetett. Ezeken az "Ortodox egyház fiai és leányai, forduljatok szembe a nyugati életmóddal! Az ortodox egyház nemzetünk anyja!" feliratok voltak olvashatók.

Az egyik tüntető úgy vélte, hogy a film kigúnyolja Krisztus egyházát. Az ortodox pap tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Jézust egyszerű emberként ábrázolták, akinek bűnei, emberi szenvedélyei és leszármazottai vannak, szemben az ortodox egyház doktrínájával.

A Chisinau belvárosában lévő Patria mozi igazgatója, Victor Shelin viszont azt hangsúlyozta, hogy nem vallási műről van szó, hanem művészeti alkotásról.

Akárcsak a film alapjául szolgáló regény, Dan Brown azonos című könyve, a film is azon a feltevésen alapszik, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, gyermekeik születtek, de ezt a katolikus egyház eltitkolta.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×