eur:
410.8
usd:
391.73
bux:
80056.08
2024. november 26. kedd Virág

Ön inna moszatbort?

Egy német tengerbiológus másodállásként borkészítésbe kezdett. Inez Linke azonban nem szőlőből, hanem egy fajta édes tengeri moszatból készít furcsa nedűt.

A biológus szerint a 16 százalékos alkoholtartalmú különleges bor íze egy jó sherryre emlékeztet, ráadásul rendkívül egészséges.

"A tengeri moszatok sokféle ásványi anyagot, sókat, vitaminokat, fehérjéket tartalmaznak. Ez a bor így kifejezetten jótékony hatással van az egészségre, és segíti az immunrendszer működését is" - hangsúlyozta Inez Linke.

A moszatot nyolc méter mélyen nagyjából hat hónapig érlelik, mielőtt bor lesz belőle. A különleges nedű pedig üvegenként mint egy 20 euróba kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.11.27. szerda, 18:00
Szájer József
a Szabad Európa Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×