eur:
392.48
usd:
354.61
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Ön inna moszatbort?

Egy német tengerbiológus másodállásként borkészítésbe kezdett. Inez Linke azonban nem szőlőből, hanem egy fajta édes tengeri moszatból készít furcsa nedűt.

A biológus szerint a 16 százalékos alkoholtartalmú különleges bor íze egy jó sherryre emlékeztet, ráadásul rendkívül egészséges.

"A tengeri moszatok sokféle ásványi anyagot, sókat, vitaminokat, fehérjéket tartalmaznak. Ez a bor így kifejezetten jótékony hatással van az egészségre, és segíti az immunrendszer működését is" - hangsúlyozta Inez Linke.

A moszatot nyolc méter mélyen nagyjából hat hónapig érlelik, mielőtt bor lesz belőle. A különleges nedű pedig üvegenként mint egy 20 euróba kerül.

Címlapról ajánljuk

Újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×