eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Hatvan kiló zsírt operáltak ki egy nőből

Spanyolországban mintegy hatvan kiló hájat operáltak ki egy 55 éves asszonyból. A kilenc óra hosszat tartó műtét a maga nemében egyedülállónak számít. A túlsúly már komolyan akadályozta az asszony normális életvitelét.

Minden idők egyik legkomolyabb ilyen típusú műtétjét végezték el a spanyolországi Baszkföld egyik kórházában, ahol egy 55 éves asszonyból operáltak ki mintegy 60 kiló hájat.

Az orvosoknak a műtét során kisebb darukkal kellett megemelniük a nő gyomrát. A múlt héten sorra került műtét előtt az asszony már olyan súlyos problémákkal küzdött, hogy csak úgy tudott aludni, ha a hasát egy, az ágya mellé állított asztalra helyezte, hasa pedig kötényként lógott le lábára.

A műtétet végző orvoscsoportot vezető Francisco Javier Gabilondo szerint a műtét inkább látványos, mint nehéz volt.

Az orvos szerint a hatalmas hájtömeg miatt az asszony mintegy öt éve már dolgozni sem tudott rendesen. "A hájtömeg nem daganat volt, hanem egy zsírból, folyadékból és megnyúlt bőrből álló tömeg a páciens hasüregében" - mondta Francisco Javier Gabilondo.

Sebészek szerint a műtét sokat javíthat az asszony hátának, térdeinek és lábának állapotán, amennyiben a hölgy betartja az előírt diétát és rendszeresen mozog.

A műtétet végző orvos az eset kapcsán rámutatott: "A 21. században a nyugati világban élő emberek elsősorban a félelem miatt híznak el, tehát egy összetett pszichiátriai problémával állunk szemben".

Címlapról ajánljuk
Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Lángokban állt a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap

Lángokban állt a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap

Legalább 158 ukrán drónt leszedett az orosz légvédelem szombatról vasárnapra virradó éjjel, és állítólag ezek lehulló darabjai okozták Moszkva dél-keleti részén az olajfinomítóban a tüzet, amelyet vasárnap reggel az orosz hatóságok a komplexitása miatt a legmagasabb riasztási fokozatba soroltak. Ukrán drónok a Közép-Oroszország ellátása szempontjából kulcsfontosságú konakovói és a kashirai áramtermelő egységeket is támadták drónokkal. Közben az ukrán légvédelem is rengeteg feladatot kapott az éjjel, többek között a szumi régióban, és a jelek szerint az orosz támadások új célpontokat találtak: az ukrán gabonát, illetve a mezőgazdasági termékek logisztikai bázisait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videójában ismét azt szorgalmazta, hogy a nyugati hatalmak oldják fel a területi korlátozást, és így mélyen Oroszországon belül támadhassák az orosz rakéták indító állásait. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×