eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Elhunyt Marilyn Monroe divattanácsadója

Meghalt Oleg Cassini amerikai divattervező, aki John Kennedy amerikai elnök felesége és sok hollywoodi sztár divattanácsadójaként és öltöztetőjeként tett szert világhírnévre.

Oleg Cassini 1913-ban született Párizsban, egy orosz gróf és egy olasz grófnő gyermekeként. Olaszországban nevelkedett, majd 1936-ban települt át New Yorkba, ahol luxusáruházak divattervezőjeként dolgozott.

Négy év múlva már Hollywoodban, a 20th Century Fox filmstúdiónak dolgozott, és olyan sztárokat öltöztetett, mint Natalie Wood, Grace Kelly, Marilyn Monroe és Gene Tierney.

A világhírnevet Jacqueline Kennedy, John F. Kennedy elnök felesége hozta meg számára, vele 1960-tól dolgozott együtt divattanácsadóként és -tervezőként.

Oleg Cassini több mint négyszáz "ruhakölteményt" készített a first ladynek, aki Washington legelegánsabb hölgyei közé tartozott.

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×