eur:
388.36
usd:
361.97
bux:
69220.56
2024. május 9. csütörtök Gergely

Aktivizálódott a Fidesz tábora Hódmezővásárhely után

A hódmezővásárhelyi események után aktivizálódott a Fidesz-KDNP szavazótábora, erősödtek a kormánypártok mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében. Az ellenzéki pártok esetében trendszerű támogatottság-növekedés helyett csupán kisebb, belső szavazói mozgások láthatók – derült ki a Századvég közvélemény-kutatásából.

A legfrissebb, február 26. és 28. között készült pártpreferencia-kutatása alapján a kormányzó pártok erősödtek és stabilan őrzik vezető pozíciójukat.

A teljes népesség 36 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, a biztos szavazó pártválasztók esetében ez az arány 53 százalék - derült ki a Századvég felméréséből.

A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd támogatottsága a teljes népesség körében egyaránt 8-8 százalék, a biztos szavazó pártválasztók 14 százaléka voksolna a Jobbikra és 11 százaléka az MSZP-Párbeszédre.

Az LMP február elején tapasztalható erősödése nem bizonyult tartósnak, a hónap végére a támogatottságuk kis mértékben gyengült. Jelenleg a teljes népesség 7, a biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka szavazna a pártra.

A DK szavazóbázisa 5 százalékos a teljes népesség, 6 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében. Az Együtt mélyen a parlamenti bejutási küszöb alatt, 1 százalékon áll minden dimenzióban, egyéb pártokra a teljes népesség körében 5 százalék, a biztos szavazó pártválasztók körében 7 százalék voksolna.

Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a katonai fellépéssel való fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×