Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Az Év Strandétele verseny győztes étele, a balatonalmádi Terasz Bisztró Balatoni nyelvese a verseny díjátadóján, Balatonudvari fövenyesi strandján 2023. augusztus 3-án. A Balatoni nyelves egy spenótos krémsajttal, paradicsommal, bazsalikommal és bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepény.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Mindjárt döntenek a Balatonon – itt vannak az év strandétele döntősei

Kilenc balatoni vendéglátóhely több étele reménykedhet még az idei győzelemben, eredményhirdetés augusztus hetedikén.

Húsz hely nevezett összesen 36 ételt az év strandétele versenyre. A nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de ezen túlemenően kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket vár a versenyt kiíró Balatoni Kör, amelynek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket – írja a hirbalaton.hu.

Kardos Gábor, az év strandétele ötletgazdája kiemelte: idén is kifejezetten erős volt a mezőny, a már korábbi években díjazott legismertebb beach food helyek mellett jó pár újabb is bizonyította, hogy a csúcsminőségben is kifejezetten erős a verseny.

Idén a következő kilenc hely jutott be az augusztus 6-án tartandó döntőbe (némelyikük több étellel) – az idei díjazottakat augusztus 7-én hirdetik ki:

  • A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő – Harcsa Supplí
  • Bl Yachtclub, Balatonlelle – Rántott kolbász, illetve rántott tofu Bao
  • Club Tihany – Beach Grill – Mogyorós ropogós pisztráng „tökfőzelék”, currys barack, csíkos lángossal
  • Fogas Bisztró Alsóörs – Harcsa Csevap, Rántott tej
  • Julcsi Kalácsoda, Siófok-Szabadifürdő – Sós-sajtos BBQ húsos kürtős coleslow-val és Aranygaluskalács
  • Kicsi Csóka bisztró, Balatongyörök – Bivalytatár, velős csont csónakban, burgonya gratin
  • Lángos World, Balatonmáriafürdő – Lángos-evezős pisztráng csónak; Lángos-evezős Cseng Curry csirkés csónak
  • Mónisüti, Gyenesdiás – Granola Optimist
  • Szevasztok Bisztró, Balatonszárszó – Faszénen sült tokhal ratatouille
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×