eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A megáradt Duna Budapesten, a lezárt Idősebb Antall József rakpartnál 2024. szeptember 16-án.
Nyitókép: A megáradt Duna Budapesten, a lezárt Idősebb Antall József rakpartnál 2024. szeptember 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Újra "van" rakpart

Napok óta nincs rajta víz, de takarítani kellett, méghozzá alaposan.

A szükséges takarítási munkákat követően csütörtökön megnyitják a fővárosban az alsó rakpartokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bkk.hu/arviz oldalon. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, hogy reggel 5 órától újra szabad az autósforgalom előtt a pesti és a budai alsó rakpart.

A BKK tájékoztatása szerint péntektől újra teljes vonalon közlekednek a 2, a 2B és a 23 jelzésű villamosok, ugyanakkor a 4-6 villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél, és a sziget lezárása miatt továbbra sem közlekedik a 26-os és a 226-os autóbusz.

A Margitsziget kizárólag gyalogosan és csak az Árpád híd felől közelíthető meg - hívták fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×