eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Homokzsákokkal védik az orosz tüzérségi támadásoktól a csernobili atomerőmű áldozatainak emlékművét Kijevben 2022. április 26-án, az atomerőmű katasztrófájának 36. évfordulóján.  Az atomerőmű 4-es reaktorblokkjában 1986. április 26-án történt detonáció a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris balesete volt. A katasztrófa következtében 300 ezer embert kellett kitelepíteni, több tízezren szenvedtek egészségkárosodást.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Süttő-Neszmély bő 7 kilométer: 30 kilométert kell most kerülni - helyszíni tudósítás

Komárom és Esztergom még távolsági busszal sincs most összekötve, a vonat sem jár, néhány bátor kerékpáros azonban igen, bár a kísértetiessé vált 10-es úton 10 centis víz hömpölyög. Az elárvult vasúti sín jelenti itt a védelmet. Süttő és Neszmély egyébként védve van, az autóforgalom az, ami ellehetetlenült.

Süttőről jelentkezett be az InfoRádió tudósítója, a település alig bő 7 kilométerre van Neszmélytől, de most több mint 30 kilométert kell kerülni úttalan utakon, "tankcsapdák" közepette, akár kamionokkal szemben is.

Esztergomot Komáromtól egyébként teljesen elzárta a víz, pótlóbuszok sem járnak, Esztergomtól Süttőig lehet csak busszal eljutni.

A 10-es út most kísértetien az út tövéig ér a víz, a vasúti töltés jelenti a gátat.

Tudósítónknak elmondták a helyszínen, a 10-es utat néhol most 10 centi magasan borítja a víz, néhány kerékpáros azért megpróbál átjutni itt, egy német csoport egy térkép fölött gubbasztva töprengett azon, hogy merre tovább.

A vasúti közlekedés is leállt már, kérdés, mikor indulhat újra.

A nevezett települések egyébként biztonságban vannak, Süttő Szent István szobra is homokzsákok mögé bújik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×