eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Árad a Mosoni-Duna Győr belvárosában 2024. június 6-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Már több fontos utat is le kell zárni itthon az árvíz miatt – mutatjuk a listát

Több utat is lezártak a Duna magas vízállása miatt. Ide tartozik több kerékpárút, illetve a révekhez és kompokhoz vezető út is - derül ki az Útinform összeállításából.

A Duna magas vízállása miatt a lezárták a Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőhelyet is. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják kerülőútként.

A Duna áradása illetve a védekezési munkák miatt két megyében több utat is lezártak.

Pest vármegyében:

  • A 11-es főúton, Dunabogdány térségében, a 33-as és a 35-ös km között a fél útpályát lezárták.

Komárom-Esztergom vármegyében:

  • a 10-es főúton, Süttő és Neszmély között lezárták a 62-es és a 67-es km közötti szakaszt az árvízi helyzet miatt.
  • a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Dömösnél, a 46-os és a 49-es km között.
  • a 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek. Az 51-es és az 53-as km között csak a fél útpálya járható.
  • a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Esztergom nyugati határában, a 67-es és a 72-es km között, itt ideiglenes gátat építenek. Kerülni a 111-es főút felé lehet.
  • a 111-es főúton, Esztergom déli határában, az 1-es és a 3-as km között jelenleg nincs korlátozás, de az esti óráktól nem kizárt az útlezárás.

A Dunán levonuló árhullám miatt a gemenci vadállomány védelmében, a közúti balesetek érdekében Bács-Kiskun vármegyében az alábbi forgalomkorlátozást vezetik be:

  • az 55-es főúton, a Baja és Pörböly között 19.00 órától 60 km/h sebességkorlátozást rendelnek el,
  • az 51-es főúton, Baja és az M9-es autóúti csomópont között, 09.19-én csütörtökön 19.00 órától 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.
  • az 51144-es jelű, Baja és Szeremle közötti összekötőúton, 09.19-én csütörtökön 19.00 órától szintén 60 km/h sebességkorlátozás lesz elrendelve.

A Duna vonalán az árvízvédelmi területeken élénk a vadmozgás, így a közutakon közlekedők fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×