eur:
394.55
usd:
354.91
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána
Nyitókép: Infostart

Karácsony Gergely: hosszú ideig zárva lesznek a rakpartok

Budapest felkészült a dunai árhullám tetőzésére, amelyet hétvégére várnak. További korlátozások várhatóak a közösségi közlekedésben, a vártnál lassabbnak ígérkező apadás miatt pedig még egy ideig nem használhatjuk a rakpartokat. Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádiónak értékelte a helyzetet.

Budapest felkészült az árvízi védekezésre, a hétvégi tetőzésre - mondta az InfoRádióban Karácsony Gergely főpolgármester.

"Minden olyan árvízvédelmi beruházást, amit meg kell valósítanunk, meg fogunk valósítani, úgyhogy azt gondolom, hogy elmúlt az a veszély, hogy egy, a korábbinál nagyobb árvízi hullámot kelljen a városnak túlélnie; azt tudom mondani, hogy készen állunk arra, hogy az árvízi tetőzést fogadja Budapest" - fejtegette.

A közösségi közlekedésben lesznek kisebb korlátozások, de összességében mind a vízgazdálkodás területén, mind a város más közszolgáltatásai területén - ígérte - mindent megtesznek azért, hogy a budapestieknek ne kelljen elszenvedniük az árvíz hatásait.

A Szentendrei/Békásmegyeri HÉV már nem megy el a Batthyány térig, de a metróközlekedést - folyamatos vizsgálat mellett - fenntartják. Erről egyébként Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján.

"Folyamatosan próbáljuk hozzáférhetővé tenni az aluljárót" - mondta.

A Margitszigettel kapcsolatban kéri, azt mindenki kerülje el, a déli oldalról le is zárták, az északi oldalon is csak a szálloda üzemel - ismert: a sakkolimpia vendégei, sportolói itt kaptak szállást.

"Komoly védekezés zajlik, indokolt, hogy csak a szakemberek tartózkodjanak a szigeten" - érvelt a városvezető.

A 2-es villamos már "elesett" a Lánchíd környékén, a budai oldalon szerdán még fenntartják a szokásos közlekedési rendet a villamosoknak.

Ez idő tájt sokan ténferegnek a Duna partján, hogy a ritka látványosságot figyeljék, fényképezzék.

Nekik Karácsony Gergely azt üzente, mindenki óvatosan szemlélje az árvizet, nagy sodrás várható, gyorsan emelkedik a vízszint, távolságtartás indokolt a folyótól.

A Duna tetőzését szombatra várják, várhatóan hosszabban zárva lesznek a rakpartok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Tájékoztatta a kormány az Európai Bizottságot, hogy a menekültügyi rendszer kapcsolatos problémák miatt kiszabott bírságot nem fizeti be a magyar kormány – jelentette ki Bóka János EU-ügyekért felelős miniszter az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése után a Portfolio-nak. A tárcavezető elmondta, hogy így a tételt nem a még befagyasztott kohéziós forrásokból, hanem a folyósítandó támogatásokból vonhatja le Brüsszel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×