eur:
394.55
usd:
354.91
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána
Homokzsákok a Parlamentnél a megáradt Duna partján Budapesten, a lezárt Idősebb Antall József rakparton 2024. szeptember 16-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Árvíz - Döntöttek, most dőlt el hosszú napokra a budapesti közlekedés sorsa

Villamosok, buszok vonalait korlátozzák, van, ahol buszos pótlásra sincs mód.

Mivel folyamatosan emelkedik a Duna vízszintje, és a közlekedés egy része a Duna szintjén, kevéssel afölött vagy az alatt zajlik, a BKK-nak is lépnie kellett.

  • Szerdától zárva a Clark Ádám téri gyalogos-kerékpáros aluljáró, a kerékpárosok a Lánchíd utca, Fő utca tengelyen tudnak haladni
  • csütörtöktől tovább korlátozzák a 2, 2B, 23-as villamos közlekedését: csak a Jászai és a Széchenyi tér között közlekedik, valamint a Március 15. tér és a dél-pesti végállomások között, buszos pótlás nem lesz, a BKK a 47, 49-es villamosokat, illetve a 4, 6-ost ajánlja, továbbá a 72-es trolit, a 9-es és a 15-ös buszt
  • péntektől nem áll meg a metró a Batthyány téren, csak áthalad rajta (a 39-es busz fog sűrűbben járni, nagyobb is lesz)
  • korlátozzák a 19, 41-es villamos közlekedését, a 41-es a Krisztina körúton jár majd, az 56-os vonalán, a 19-es villamost pedig az árvíz kettévágja: a Batthyány és a Clark között nem jár
  • a budai HÉV végállomása a Margit híd
  • a 26-os busz nem jár be a Margitszigetre sem északi, sem déli irányból, a Margit hídon a villamosok sem állnak meg
  • a 15-ös busz busz vonala is módosul a Belvárosban
  • 34-es busz: Békásmegyer és Rómaifürdő közt nem jár, ugyanígy a 934-es sem
  • zárva a Hajógyári sziget is.

Segít viszont a közlekedésben, hogy sűrítik a nagykörúti villamosokat, és az 1-es villamos vonalára is ráterelnek több járatot.

Részletek ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Tájékoztatta a kormány az Európai Bizottságot, hogy a menekültügyi rendszer kapcsolatos problémák miatt kiszabott bírságot nem fizeti be a magyar kormány – jelentette ki Bóka János EU-ügyekért felelős miniszter az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése után a Portfolio-nak. A tárcavezető elmondta, hogy így a tételt nem a még befagyasztott kohéziós forrásokból, hanem a folyósítandó támogatásokból vonhatja le Brüsszel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×