eur:
392.75
usd:
354.81
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.
Nyitókép: MTI/Varga György

Támadnak a házi szúnyogok - ezeken a helyeken lesz gyérítés

A héten Budapest hat kerületében, a Csepel-szigeten, Sopronban és környékén, valamint a Szigetköz több településén várható szúnyoggyérítés - jelentette be a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A munkát az esti és éjszakai órákban végzik, amikor a szúnyogok a legaktívabbak. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Az augusztus második felében több helyen lezúdult csapadék és az otthonok környezetében megmaradt vizek kedveztek a szúnyogok fejlődésének, emiatt több helyen ismét szükség van a védekezésre.

Amíg a nyár első felében az árvízi fajok okozták a fő ártalmat, mostanra az emberközeli életmódot folytató szúnyogok, köztük a házi szúnyogok jelenléte vált meghatározóvá.

Ezért célszerű felszámolni a ház körüli tenyészőhelyeket, a vízzel teli hordók, edények kiürítésével. Ezzel jelentősen csökkenthető a szúnyogártalom és megakadályozható az inváziós fajok további terjedése - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×