eur:
392.64
usd:
354.37
bux:
0
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Pexels.com

Beszáguldott az autós az érkező vonat elé - videó

Nem kizárt, hogy észre sem vette a tilos jelzést a vasúti átkelőben. Idén jelentősen megnőtt a hasonló balesetek száma és sokkal többen is haltak meg, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Meghökkentő pillanatot rögzített egy autós Váralján, amikor egy másik sofőr az utolsó pillanatban hajtott át egy éppen érkező vonat előtt. A felvételt közlő TV2 Tényeknek egy közlekedési szakértő arról beszélt, hogy a felelőtlen sofőr valószínűleg nem figyelt az útra, hiszen észre kellett volna vennie a pirosan villogó lámpákat. Hozzátette, a manőverrel nem csupán a saját, hanem mások életét is kockáztatta.

A MÁV által közölt adatok szerint idén eddig 42 százalékkal több baleset történt a vasúti átjárókban, mint a tavalyi év azonos időszakában, valamint tízszeresére nőtt a halálos áldozatok száma.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli kampány az AfD ellen a vasárnapi tartományi választások előtt

Rendkívüli kampány az AfD ellen a vasárnapi tartományi választások előtt

Egyre forróbb a hangulat Németországban a vasárnapi, Türingiában és Szászországban tartandó tartományi parlamenti választások előtt. Az egykori NDK-hoz tartozott két tartományban szinte napról-napra növekszik a radikális jobboldali, megalakulása óta a bevándorlás elleni harcot zászlajára tűző Alternatíva Németországnak (AfD) párt támogatottsága. Ehhez jelentős mértékben járult hozzá a múlt heti solingeni, több halálos áldozatot és sebesültet követelő, egy korábban kitoloncolásra ítélt szíriai menekült által elkövetett terrorcselekmény.

"Lehet, hogy a figyelmünket elkerüli valami" - Rusvai Miklós figyelmeztet egy globális járvány veszélyére

A WHO szerint a nemzetközi közösség évtizedek óta tartó hanyagsága vezetett ahhoz, hogy Afrikában a majomhimlő új, a korábbiakhoz képest könnyebben terjedő variánsa ütötte fel a fejét olyan országokban, amelyeknek nagyon kevés erőforrásuk van arra, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Rusvai Miklós víruskutató szerint ugyanakkor nem lehet mindenre felkészülni, a természet mindig képes meglepetésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×