eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
robbanásveszély bomba tűzszerész
Nyitókép: Pixabay

Tűzszerészek vizsgálódnak, lezárnak egy szabadstrandot

Biztonsági okokból döntött így a város vezetése.

Biztonsági okokból 2024. augusztus 26-tól ideiglenesen lezárják a szabadstrand területét Barcson. A Dráva-híd lábainál ugyanis tűzszerészek dolgoznak majd a mederben.

Mint a Barcsi Hírek írta, először 2013. nyarán érkezett erre a területre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakembereinek egy csoportja, miután több bejelentést is kaptak, hogy alacsony vízállás esetén robbanótesteket lehet látni a hídlábaknál. A bejelentések jogosak voltak. Az egy hetes feltárás és mentesítés során mázsányi hadianyagot szállítottak el megsemmisítésre. Gyalogsági lőszer, aknavetőgránát, kézigránát, tüzérségi gránát, és harckocsiágyú-gránát is volt a mederben.

Akkor veszélyelhárítás zajlott, most a terület ellenőrzése történik majd.

A honvédségi tűzszerészek feladatvégzése idejére a város vezetése biztonsági okokból korlátozta a Barcsi Dráva-híd környékének, illetve a szabadstrandnak a forgalmát, és tilos lesz fürdeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×