eur:
393.7
usd:
353.78
bux:
73239.67
2024. augusztus 23. péntek Bence
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Simán elviheti majd az autóját a közútkezelő

Elszállíthatja majd az elhagyott járműveket a közútkezelő. Augusztus elsején zárult le a társadalmi vitája az erről szóló rendelettervezetnek.

A kozlekedesbiztonsag.kti.hu. ír arról, hogy a tervezet szerint azonnal el kell szállítani a veszteglő járműveket, amennyiben azok a gyorsforgalmi út bármelyik sávjában, csomópontjában, pihenőhelyének forgalmi sávjában állnak, ideértve lakott területen kívül a 2×2 sávos utakat is, azok bármelyik sávjában veszteglőket is.

A leállósávból akkor is elszállíthatják majd az ott bármilyen okból veszteglő járműveket, ha a leállósávot valamilyen okból két órán belül (a veszteglő jármű észleléséhez képest) meg kívánják nyitni a forgalom előtt.

A veszteglő jármű észlelését, bejelentését követő 24 órán belül jogosult elszállítani vagy elszállíttatni a közút kezelője azokat a járműveket is, amelyek például egy gyorsforgalmi út melletti műszaki öbölben állnak, vagy lakott területen kívül a főút útpadkáján, egy mellékút bármely forgalmi sávjában vagy azt részben elfoglalva.

Benzinhiány

Gyakran megesik, hogy egy jármű azért vesztegel huzamosabb ideig az út mentén, mert például kifogyott belőle az üzemanyag. Vagy a sofőr valamiért megállni kényszerült, és ezután az akkumulátor hibája miatt már nem tudta újra beindítani a motort. Az ilyen esetekben kérhetik valamely autómentő-szolgáltató segítségét. Ez esetben a jármű elszállítását fel kell függeszteni.

A veszteglő jármű elszállításáról értesítik annak tulajdonosát. Az elszállított járművét a tulajdonos, illetve üzembentartó a tárolási helyről a felmerült költségek megfizetése után veheti vissza.

Mi lesz az autóval?

Ha egy járművért senki sem jelentkezik, akkor a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény rendelkezései szerint árverésen értékesítik, vagy a hulladékká vált autókra vonatkozó szabályok szerint kell majd eljárni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 23. 08:26
×
×
×
×