eur:
393.46
usd:
353.6
bux:
0
2024. augusztus 23. péntek Bence
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Ilyen drámai esettel is ritkán találkoznak a rendőrök

Darázscsípésre allergiás sofőr kért segítséget vezetés közben. Az állapota gyorsan romlott.

Kiskőrösről Soltvadkertre tartott szolgálati autójával augusztus 18-án délelőtt két rendőr. Arra lettek figyelmesek, hogy egy velük szemben közlekedő gépjármű sofőrje bekapcsolta az elakadásjelzőjét és az úttest szélére állva legyező kézmozdulatokkal jelezte, hogy segítségre van szüksége - olvasható a beszámoló a police.hu oldalon.

A kiskőrösi járőrök azonnal megfordultak. Az autóból kiszállva a férfi elmondta, hogy egy darázs berepült menet közben és megcsípte a nyakán, ő allergiás a darázs mérgére, de nincs nála a gyógyszere.

Miközben a szolgálati autóba ültették a férfit, jelentették a rendőrség ügyeletére a történteket, majd megkülönböztető jelzéssel elindultak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felé. Eközben az ügyeletes felvette a kapcsolatot a mentőkkel, akik Kiskunhalasról indultak el a betegért. A rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a mentőszolgálat diszpécserével, aki instrukciókkal látta el őket az elsősegélyről.

A férfi állapota rohamosan romlott, rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Szerencsére még Kiskunhalas előtt megérkeztek a mentősök, akik azonnal ellátták. Ezt követően láthatóan javult a férfi állapota, kommunikatívabbá vált. Állapotának stabilizálását követően a mentők a kórházba vitték további kezelésre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Idén eddig nem pörgött fel a fogyasztás Magyarországon, az emberek inkább félreteszik a pénzüket - mondta az InfoRádió Geotrendek című műsorában Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója. Szerinte az év hátralévő részében többet költhet majd a lakosság, de a növekedés visszafogott marad.

Újabb fordulat a Tate-testvérek ügyében

Ismét házi őrizetbe helyezte a bukaresti törvényszék csütörtökön a nemi erőszak és emberkereskedelem gyanújával korábban már bíróság elé állított Andrew Tate influenszert, mivel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség újabb ügyben indított ellene bűnvádi eljárást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját  – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kurszki ukrán offenzívát megelőzően a Kurszki terület biztonságáért felelős katonai megbízott, Alekszandr Lapin vezérezredes a tavasz folyamán feloszlatta a határvidék védelmével megbízott tanácsot, mondván, a hadseregnek egyedül is van elég ereje és forrása a terület védelméhez. A döntésről az augusztus 6-án indult és mindeddig sikeresnek tűnő ukrán betörés nyomán bebizonyosodott, hogy súlyos hiba volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×