eur:
393.88
usd:
354.38
bux:
0
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Utasok szállnak fel egy metrópótló buszra a Nagyvárad téren 2020. november 7-én. Megkezdődött a 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme a belvárosi szakaszon, ezért a metró nem jár a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, helyette pótlóbuszokkal lehet közlekedni. A vonalszakasz felújítása a tervek szerint másfél évig tart.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Vonat helyett pótlóbusz jár Kőbánya-Kispest és Dabas között

Mától szeptember elsejéig Kőbánya-Kispest és Dabas között vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat karbantartás miatt - közölte a MÁV.

A tájékoztatás szerint az érintett szakaszon komplex vágányzár lép életbe, mert sín- és betonaljcserét, kavicságyazatcserét és a közlekedésre veszélyes, elkorhadt fák kivágását végezik.

A felújítás ideje alatt a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon közlekedő, a Nyugati pályaudvarról induló és az oda érkező személyvonatok a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest szakaszon sem közlekednek - hívták fel a figyelmet. Azt írták, ezen a szakaszon az utasok a ceglédi vonal S50-es járataival, illetve a kora reggel a Nyugatiból, késő este pedig a Nyugatiba tartó S21-es betétjáratokkal utazhatnak.

Dabas-Lajosmizse-Kecskemét között a vonatok az eredeti menetrendjük szerint közlekednek - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Magyarország után négy évvel Svájc is elindította az azonnali fizetési rendszert

Magyarország után négy évvel Svájc is elindította az azonnali fizetési rendszert

Svájc közelebb került a készpénzmentes működéshez, miután elindította az azonnali fizetési rendszert, amely lehetővé teszi a másodpercek alatt történő átutalást - közölte szerdán a Svájci Nemzeti Bank és a SIX pénzügyi infrastruktúra-üzemeltető. Magyarország négy és fél évvel korábban, közvetlenül a Covid előtt, 2020. március 2-án vezette be az azonnali fizetési rendszert.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 21. 09:05
×
×
×
×