eur:
392.74
usd:
351.99
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Az elkészült felsővezeték Polgárdi és Füle között a Szabadbattyán-Balatonfüred vasútvonalon 2020. május 8-án. Szabadbattyán és Balatonfüred között zajlik az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, az 55 kilométeres szakaszon 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Súlyos áramütés ért egy felelőtlen kamaszt

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 15 éves fiú, akit áramütés ért, miután felmászott egy tehervonat tetejére a berettyóújfalui vasútállomáson.

A haon.hu megkeresésére a MÁV azt írta, hogy vasárnap este négy fiatal utazási szándékkal érkezett a vasútállomásra, de lekésték a vonatukat, ezért a tiltó táblák ellenére üzemi területére léptek, majd a teherkocsik tetejére is felmásztak, azokról ugráltak - közölte a hvg.hu.

Az egyik 15 éves fiú ugrás közben olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte, amely következtében lezuhant a kocsi tetejéről. A mentőket a társai értesítették, először a helyi kórházba, majd a nagyfokú égési sérülései miatt további ellátásra a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába szállították.

A MÁV a közleményében ismételten arra kéri a szülőket és pedagógusokat: nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×