eur:
392.3
usd:
352.56
bux:
73109.7
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Nyitókép: Budapesti Közművek

Mint a közismert dalban, 16 tonnát gyűjtöttek össze hajnalig

Nagyobb tüzijáték, több szemét.

Az augusztus 20-ai tűzijáték véget ért, a pirotechnika füstjét elfújta a szél, a nézősereg elvonult, a Duna mindkét oldalán elcsendesedett a rakpart, de az FKF Köztisztasági Divízió 137 dolgozója számára azonban csak ekkor kezdődött a munka dandárja - írja közleményében a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A tömeg elvonulását követően, a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF munkatársai kézi erővel, valamint 28 takarító cégéppel és szállítójárművel álltak neki takarítani a pesti és budai rakpartokat, a dunai hidakat és a további érintett fővárosi területeket, valamint gyűjtik össze és szállítják el a közterületekről a hulladékot. Az idei fényjátékot a korábbiakhoz képest közel egy kilométerrel hosszabb szakaszon tekinthették meg az érdeklődők, így jóval nagyobb terület megtisztítását kell elvégezni.

A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió munkatársai a napi feladataikon felül az augusztus 20-ai tűzijátékot követően kora reggelig közel 16 tonna hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el.

Címlapról ajánljuk

Még drasztikusabb lépést követel a rendőrség – jöhet a fegyvertartás szigorítása Németországban

Rendkívüli felháborodást váltott ki Németországban az a késes merénylet, amely május utolsó napján Mannheimben történt. Egy afgán férfi késsel támadt egy iszlámellenes tüntetés résztvevőire, és egy, a segítségükre siető fiatal rendőrt halálosan megsebesített. Ezt megelőzően és azóta is több késes támadás történt az országban, különösen a vasútállomások környékén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×