eur:
394.26
usd:
356.29
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Nyitókép: Getty Images

Most elválik, hogy csillognak a vidéki Magyarország ékszerdobozai

Második alkalommal hirdette meg az Év Falusi Szálláshelye című versenyt a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége. Ennek kapcsán készítettünk helyzetképet a falusi szállások helyzetéről és szolgáltatásairól.

Augusztus 31-ig a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének honlapján található adatlapon lehet szálláshelyeket benevezni az Év Falusi Szálláshelye című versenybe – mondta az InfoRádióban a szervezet elnöke. Az aspiránsok közül egy szakmai zsűri szeptember 2. és 8. között kiválogat tíz jelöltet, amelyek közül a szövetség Facebook-oldalán szeptember 9-e és 16-a között megrendezett közönségszavazás eredménye alapján kerül ki az év falusi szálláshelye – tette hozzá Frankó Pál.

Mint mondta, a zsűri az egyediséget, a vidékiséget és az autentikusságot vizsgálja, hogy a jelölt szállás

menyire jellemező az adott térségre, hogy mennyire illeszkedik bele abba az értékrendszerbe, ahol található.

Vagyis például egy tiroli vendégház nem lesz igazi falusi szálláshely idehaza, ami egy fontos szempont az értékeléskor – jegyezte meg.

A szövetség elnökének szavai alapján „a kép színes”, de alapvetően egyre többen választják a falusi szálláshelyeket, főleg magyarok, akik kerülik a zsúfoltságot és keresik a csendet.

„Vannak olyan szolgáltatók, akik esetleg kicsit panaszkodnak, de azért minimális nyereség tapasztalható a vendégéjszakák tekintetében” – tette hozzá Frankó Pál, kiemelve: főleg az inflációs hatás befolyásolja mind a vendégek érdeklődését, mind a gazdálkodás eredményességét.

Mindazonáltal úgy véli, hogy képesek a korábbi évek teljesítményét hozni, bár sokkal több befektetett munkával. Vagyis

sokkal jobban oda kell figyelni a vendégre és többet kell áldozni a marketingre,

rendszerszinten, és az egyes szolgáltatóknak egyaránt, hogy mindenki megtalálja a „saját” vendégét. „Sajnos ez egy véget nem érő sziszifuszi munka, amit folyamatosan kell csinálni. Akinek jól megy, annak azért, akinek nem megy jól, annak meg azért” – magyarázta.

A falusi turizmus versenyelőnye, hogy négy évszakos, hiszen mindig vannak olyan vidékek és szálláshelyek, amelyek tartalmas időtöltést kínálnak – mondta az InfoRádióban a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Most elválik, hogy csillognak a vidéki Magyarország ékszerdobozai

Most elválik, hogy csillognak a vidéki Magyarország ékszerdobozai

Második alkalommal hirdette meg az Év Falusi Szálláshelye című versenyt a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége. Ennek kapcsán készítettünk helyzetképet a falusi szállások helyzetéről. Kiderült: ma már többet kell törődniük a szálláshelyeknek a vendégekkel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 14:54
×
×
×
×