eur:
394.36
usd:
357.16
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
fotó: Infostart
Nyitókép: fotó: Infostart

Égi háború Budapest felett, pokolt idéző fotók az éjjeli viharról

Budapestet este 11 órakor érte el egy dupla front. Mintegy másfél órán át villámok cikáztak az égen, bevilágították a fővárost és az agglomerációt.

Kevés jéggel érkezett a pusztító vihar a fővároshoz szombat este nem sokkal 11 óra előtt. Hosszú perceken át villámok szelték át az eget. Az eső csak fél órán keresztül esett intenzíven. Az időjárási front délről érkezett.

Székesfehérváron ingyenes Bagossy-koncertet rendeztek, amelyet a budapestkornyeke.hu beszámolója aszerint le kellett fújni. Nagyjából 5-6 szám ment le a koncerten, amikor a Balaton felől erőteljesen villámlani kezdett. Többen a mobiltelefonjukra néztek és látták, hogy perceken belül megérkezik a vihar, ezért elindultak. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András végül felvállalta, és leállíttatta a buli. hogy megnyomja a piros gombot és leállítja a bulit. A polgármester a történtek után ezt írta a közösségi oldalára: “Mindegyik ilyen alkalom nehéz döntés, de első az emberek biztonsága. Azt azonban megígérhetem: Látva a ma esti koncert iránti érdeklődést, minden bizonnyal visszahívjuk a Bagossy Brothers Company-t Fehérvárra! Nagyon köszönöm a megértésüket!” – írta a polgármester.

Tényleg komoly pusztítást végzett az időjárás a város körül.

A fővárosi agglomerációból elképesztő fotókat és videókat tettek közzé a A ViharVonal Viharvadász Csapat nevű Facebook-oldalon (nyilvános csoport, de regisztrálni kell). Pásztor Alex azt írta képeihez, hogy a gyömrői Liget-Lakóparkban rövidebb áramkimaradás is volt.

fotó: Pásztor Alex
fotó: Pásztor Alex

Az Időkép térképei szerint hétfőn hajnalban a Mátrában villámlott.

Milyen idő lesz augusztus 20-án?

Kedden sok napsütésre lehet készülni gomolyfelhőkkel, amelyekből elsősorban a délutáni, esti órákban fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 14-24, délután 28-37 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Ez a legfrissebb, hétfő reggeli előrejelzés

Délutántól ismét jöhetnek záporok, de lesz, ahol még mindig 36 fokra számítson!

Címlapról ajánljuk
Kiss László csillagász: tetszetős válasz lehet egy 50 éves marsi rejtélyre

Kiss László csillagász: tetszetős válasz lehet egy 50 éves marsi rejtélyre

Egy új tanulmány szerint óriási mennyiségű folyékony víz húzódhat meg a Mars felszíne alatt, de a 10-20 kilométer mélyen lévő vizet – amely a felszínen akár óceánokat tölthetne meg –, a gyakorlatban nagyon nehéz lenne elérni. A felfedezésről Kiss László csillagászt, akadémikust, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Intézet főigazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 08:10
×
×
×
×