eur:
394.53
usd:
358.5
bux:
71968.83
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Kamunak bizonyult a BKK-s kedvezmény

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében.

A közlemény szerint a közlekedési központ oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek - ám ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait.

A BKK hangsúlyozta, hogy nem értékesít ilyen módszerrel termékeket. Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, a jegy- és bérletautomatáknál, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni.

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak.

A BKK kéri továbbá, hogy ügyfelei legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákat használják. A csalások megelőzéséért a társaság azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Egy 2022 májusában átmulatott éjszakán merült fel néhány magasrangú ukrán katonatiszt és üzletember beszélgetése közben az az ötlet, hogy fel kellene robbantani az Északi Áramlat gázvezetékeket, aztán ez szeptember 26-án meg is valósult egy hatfős legénység segítségével, de óriási kavarás zajlott a háttérben, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lefújta a műveletet, Valerij Zsaluznij hadsereg főparancsnok viszont tovább vitte azt, a robbantások után pedig a lengyelek falaztak az elkövetőknek – fedte fel a sztorit a Wall Street Journal. A cikk szerzője négy magasrangú ukrán védelmi és biztonsági tisztviselővel beszélt, akik közvetlenül részt vettek a tervek kidolgozásában, vagy végrehajtásában, illetve ismerik az ügy pontos részleteit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×