eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Márton Viviana a női tekvondósok 67 kilogrammos versenyének elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 9-én. Márton Viviana győzött, ezzel döntős.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyar éremeső volt ma a párizsi olimpián - a nap hírei

A harcok ellenére egyelőre rendben érkezik az orosz gáz Ukrajnán keresztül, a szudzsai elosztóponttól. Megjelent a rendelet az iskolákból kitiltott tárgyakról.

Rendben érkezik az orosz gáz Ukrajnán keresztül, mégis csúcson, 40 eurónál van az ár a holland tőzsdén. Az oroszországi Szudzsánál van az egyetlen pont, amelyen keresztül még orosz gáz jut Ukrajnán át az unióba, de a térségben heves harcok dúlnak. A Portfólió azt írja, hogy ha a szállítások leállnának, az elsősorban Szlovákiának, Ausztriának és Magyarországnak lenne kedvezőtlen. Oroszország közölte: erősítést küld a kurszki területre.

Magyar éremeső volt ma a párizsi olimpián. Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében. Ezüstérmes lett női kajak 500 méteren a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó. A Pupp Noémi, Fojt Sára kettős bronzérmet nyert. Ezüstérmes lett a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakozó páros is 500 méteren. A tekvondós Márton Viviana bejutott a késő esti döntőbe. A szombati fináléba jutott az öttusázó Bőhm Csaba és Szép Balázs is. A magyar férfi vízilabdaválogatott 9-8-ra kikapott az olimpiai elődöntőben a horvátoktól. A magyar csapat bronzért az amerikai válogatottal játszik majd.

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet az iskolákból kitiltott tárgyakról és az okoseszközök használatának korlátozásáról. Nem lehet majd bevinni az iskolába például a 8 centiméternél hosszabb pengéjű kést, cigarettát vagy alkoholt. Az okostelefonokat, internetelérésre alkalmas okoseszközöket be lehet vinni, de ezeket a tanítás elején le kell adni.

A jövő hét elejétől már rendelhetnek a patikák a hétvégén érkező, szamárköhögés elleni újabb vakcinaszállítmányból - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályvezetője az InfoRádiónak. Bár a betegség járványszerűen terjed, jelenleg nehezebben elérhető a szamárköhögés elleni vakcina. A várandós nőknek azt javasolják, hogy ismét oltassák be magukat, mert az védi az újszülötteket is.

Megszüntette a kormány az elektronikus építéshatósági rendszer nyilvános felületét. Korábban az elektronikus építéshatósági rendszerben bárki megnézhette a beadott építési engedélyeket és az ezekről szóló döntéseket, még a tervek egy része is hozzáférhető volt.

Lengyelországban 62 személyt gyanúsítottak meg az előző, a jobboldali Jog és Igazságosság párt vezette kormány elszámoltatása keretében – jelentette be a lengyel kormányfő. Donald Tusk felidézte: az állami pénzek szabálytalan felhasználásának ügyében vizsgálódtak. Az átvizsgálásra szoruló összeg 100 milliárd zlotyt, 9 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget tehet ki, amelyet visszakövetelnek.

Újabb tizenéves gyanúsítottat vettek őrizetbe Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban. A 18 éves iraki, a fő gyanúsított ismerőse. A 19 éves, észak-macedóniai származású osztrák állampolgár már tegnap beismerő vallomást tett. Azt mondta: a csütörtöki vagy a pénteki koncert után a stadionon kívül pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni.

Lapértesülés szerint Billie Eillish, Snoop Dogg és a Red Hot Chili Peppers is fellép majd vasárnap a párizsi olimpia záróeseményén. Az ünnepséget fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezik, tekintettel a bécsi Taylor Swift – koncerthez kötődő eseményekre.

Venezuelában az X közösségi platform használatának 10 napos blokkolását rendelte el az államfő. Nicolás Maduro az elnökválasztás után kezdődött erőszakos tüntetésekre reagálva azt közölte: a platform gyűlöletet, fasizmust, polgárháborút, halált és konfrontációt szít a venezuelaiak között, megsértve az ország összes törvényét. Az elnökválasztás eredményét az ellenzék szerint manipulálták.

Hajtóvadászat indult Spanyolországban a 7 év után visszatért Carles Puigdemont, egykori katalán elnök ellen. A politikussal szemben nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Barcelonában és a város hatán útzárakat állítottak fel a hatóságok.

Kína a Kereskedelmi Világszervezet elé viszi a Kínából származó elektromos autókra kivetett ideiglenes uniós vámok ügyét. A kínai álláspont szerint az EU ideiglenes határozatának sem ténybeli, sem jogi alapja nincs, sérti a WTO szabályait, aláássa a globális együttműködést.

Földrengés veszélye miatt lemondta közép-ázsiai útját a japán kormányfő. Kisida Fumio azután döntött így, hogy a friss szeizmológiai előrejelzések szerint a közeljövőben a korábbiaknál is pusztítóbb erejű földrengés rázhatja meg az ország csendes-óceáni partvidékét.

Másodfokú hőségriasztást adott ki vasárnaptól jövő péntekig az ország egész területére az országos tisztifőorvos. A hétvégén és a jövő hét elején ismét a napi átlaghőmérséklet az ország legnagyobb részén 25-27°C lesz, a maximumok 33-38°C között várhatók.

Kiírták a pályázatot a pesti fonódó villamoshálózat 2. ütemének tervezésére - írja a Magyar Építők. Eszerint 2027 végéig a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között 2,2 kilométernyi villamospálya épül, és elbontják a Nyugati téri felüljárót is.

Fődíjat nyert a Kék Pelikan című film az Animix Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, Tel Avivban. Csáki László egész estés alkotása, az első animációs technikával készült magyar dokumentumfilm, amelyet április elején mutatták be a hazai mozikban.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×