eur:
397.73
usd:
364.53
bux:
70240.32
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere beszédet mond az MSZP kongresszusi ülésén az Európa Hajón 2024. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Hivatalos: elhagyta az MSZP-t a párt egyik legsikeresebb polgármestere

Őrsi Gergely hivatalosan is beadta írásos lemondási nyilatkozatát és kilépett a szocialista pártból.

Őrsi Gergely a döntést már korábban meghozta – erről a 24.hu-nak adott interjújában beszélt nemrég –, a múlt héten pedig hivatalosan is beadta írásos lemondási nyilatkozatát.

„2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként. Az elveim és a korábban vallott értékeim megmaradnak” – mondta a II. kerületi polgármester az Indexnek, és hozzátette, szerinte a pártoknak nincs helyük az önkormányzatokban.

A párt felső vezetésével nem egyeztetett végleges döntése meghozatala előtt, hisz régóta tudták, hogy ezt tervezi, így nem is marasztalták, de túl sok járulékos haszna egyébként nem is származott a tagságból, a kampányához sem kapott a központtól anyagi támogatást, önkéntesek segítették munkájukkal újraválasztását. Azt azonban hangsúlyozta, hogy kilépése nem a párt elleni demonstratív kritika.

Véleménye szerint az MSZP szempontjából nem okoz jelentős veszteséget az ő eltávolodása, hisz korábban sem vállalt a párton belül fontos szerepet. Őrsi Gergely kilépésével az MSZP-nek három polgármestere maradt Budapesten, október elsejétől pedig – Horváth Csaba zuglói távozását követően – kettő lesz: Gajda Péter (Kispest) és Tóth József (XIII. kerület).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×