eur:
396.75
usd:
362.24
bux:
0
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Taxi car on the street at night
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Elkészült a nagy budapesti taxiteszt – íme, az eredmény

Külföldi diákok értékelték a szolgáltatásokat több szempont figyelembe vételével.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete legújabb tesztjében öt szempont alapján hasonlították össze a budapesti taxitársaságokat.

A vizsgálat gyakorlati része rendhagyó volt, miután az értékelést idén júniusban két „turista”, pontosabban amerikai egyetemista végezte a Georgia Tech (Atlanta, GA) Leadership for Social Good study abroad kurzus keretében. Az eredmények így különösen értékesek, hiszen betekintést nyerhetünk a budapesti taxik használatába külföldiek szemével is – írja a vg.hu.

Hét szolgáltatót hasonlítottak össze: Uber, Főtaxi, Bolt, 6x6, Tele5Taxi,City Taxi és a Welcome Pickups.

A diákok az alábbi öt kritérium szerint értékelték a szolgáltatókat, amelyek mind egyenlő súllyal számítottak bele a végeredménybe:

  • rendelés módja és elérhetőség,
  • turisztikai vonzerő,
  • rendelés folyamata,
  • utazási élmény,
  • ár.

A tesztelőknek nem volt előzetes ismeretük a budapesti taxitársaságokról, ezért az első lépés a vizsgálatban részt vevő szolgáltatók kiválasztása volt. Ez a kiválasztási folyamat jól tükrözi azt a helyzetet, amikor egy turista vagy akár egy első taxizó helyi lakos próbál fuvart szerezni az okostelefonja segítségével. A tesztelt taxitársaságok közül négyet telefonos alkalmazás, egyet online, vagyis a weboldalon kitöltött űrlap segítségével, kettőt pedig telefonon rendeltek meg.

A fuvarok minden alkalommal ugyanazon az útvonalon és ugyanabban a napszakban történtek, hogy az eredmények és tapasztalatok minél jobban összehasonlíthatók legyenek.

A legolcsóbb a tesztelt szolgáltatók közül a Bolt volt. Ezt a társaságot választották a tesztelők turisztikai vonzerő szempontjából a legjobbnak, illetve összességében is ez volt a kedvencük.

A rendelés módjában és elérhetőségben a 6x6 és a Welcome Pickups emelkedtek ki a mezőnyből, a 6x6 Taxinál volt a legsimább a rendelés folyamata. Az autóban töltött időt a Bolt és a City Taxi esetében értékelték a legkellemesebbnek a tesztelők. A teszt további részleteiről itt lehet olvasni.

Címlapról ajánljuk

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Támadás érte a Morozovszk légibázist, Kijevet lőtték az oroszok - Híreink az ukrán frontról kedden

Támadás érte a Morozovszk légibázist, Kijevet lőtték az oroszok - Híreink az ukrán frontról kedden

Dróntámadás érte az oroszországi Morozovszk mellett található légibázist, az ukrán SzBU szerint egy orosz Szu-34-es vadászbombázót kilőttek. Közben Kijevben légi riadó volt éjjel, Oroszország a fővárost támadta. A Donbaszban egyre közelebb kerülnek az orosz támadók Pokrovszkhoz, a várostól 15 kilométerre több ukrán zászlóalj van veszélyben esetleges bekerítés miatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×