eur:
390.12
usd:
358.97
bux:
73552.82
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: honvedelem.hu

Újabb csúcskategóriás eszközöket kap a honvédség - képek

Kedden három darab érkezik a világ egyik legmodernebb harckocsijából Magyarországra. Az új eszközökkel immáron 18-ra bővül a Magyar Honvédség tatai nehézdandárjának harckocsi flottája.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a Leopard 2 A7-s harckocsik hadrendbe állításával új időszámítás kezdődött a magyar haderőfejlesztés történetében, a magyar haderő átfegyverzése pedig a tervek szerint halad.

Forrás: honvedelem.hu
Forrás: honvedelem.hu

Ezek a Leopardok kategóriájukban magas sebességgel, manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók. A harckocsik páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter.

Forrás: honvedelem.hu
Forrás: honvedelem.hu

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tárcavezető emlékeztetett: a high-tech haditechnikai eszközből 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra.

Címlapról ajánljuk
Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Új légvédelmi rendszer érkezik Szlovákiába, ugyanis Spanyolország kisebb méretű mobil eszközöket ígért az országban állomásozó NATO-csapatoknak. A szlovák védelmi minisztérium azonban még nem rendelte meg azokat a berendezéseket, amelyek pótolhatják a korábban Ukrajnába küldött légvédelmi rendszereket, így Szlovákia légtere gyakorlatilag még hónapokig sebezhető maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×