eur:
390.63
usd:
358.79
bux:
72982.47
2024. július 22. hétfő Magdolna
Kidobott pelenkát visz szájában egy kóbor kutya a Huszár telep egyik szemétgyűjtő helyén Nyíregyházán 2012. november 13-án. A város önkormányzata idén 22,7 millió forintot fordít a városüzemeltetés által működtetett Állategészségügyi Telep gyepmesteri tevékenységére. A telep munkatársai idén eddig 286 állatot gyűjtöttek össze. A kutyák 95 százalékát a PCAS nemzetközi állatvédelmi egyesület helyezi el új gazdáknál. A helyiek idén 20 kutyát fogadtak örökbe.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Új módszerrel vadásznak itthon a kóbor kutyákra

Ebregisztert fejlesztett az önkormányzatoknak a Nébih.

A Nébih Ebregisztert a hivatal elsősorban az önkormányzatok figyelmébe ajánlja, amely lehetővé teszi, hogy a közterület-felügyelők gyorsan és egyszerűen lekérdezzék az elkóborolt ebek gazdájának elérhetőségét – írta közleményében a Nébih.

Azoknak az önkormányzatoknak, amelyek igénybe kívánják venni a könnyítést célzó szolgáltatást, első lépésként csatlakozniuk kell a Központi Kormányzati Szolgáltatás Buszhoz (KKSZB). A folyamat részleteiről és technikai hátteréről a https://szeusz.gov.hu/szeusz/kkszb oldalon érhető el bővebb információ. A sikeres csatlakozást követően elindítható a szolgáltatás igénylésének folyamata.

Az önkormányzatok részéről az Ebregiszter használatához egy erre felkészített alkalmazás is szükséges. A lekérdező alkalmazás és az Ebregiszter közötti kapcsolat kialakítása a szolgáltatás elérési jogosultság (SZEJ) kérelem beadásával kezdődik, előbb a KKSZB Teszt Rendszer Felhatalmazási Nyilvántartás felületén, majd sikeres tesztelést követően az éles rendszeren.

Ezután a közterület-felügyelők számára már lehetővé válik, hogy munkavégzés közben helyben ellenőrizzék az elkóborolt ebek gazdáinak adatait, hatékonyan segítve ezzel mielőbbi hazajutásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 07:43
×
×
×
×