eur:
390.25
usd:
358.42
bux:
73112.33
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Össztűzre készül Szijjártó Péter

A brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra - vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok szakminisztereinek hétfői találkozója előtt.

Politikai össztűzre készül Szijjártó Péter az EU-tagországok külügyminisztereinek hétfői találkozóján.

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán azt írta: a brüsszeli külügyes bürokrácia és egyes EU-tagországok vezetői hetek óta "- frusztráltságból/irigységből/az elhibázott stratégiájuk lelepleződése miatt -" a békemissziónkon köszörülik a nyelvüket. Miért kellett találkozni Vlagyimir Putyinnal, Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal?!

Hozzátette: azóta a svájci külügyminiszter találkozott az orosz külügyminiszterrel, az amerikai és az orosz védelmi miniszter telefonon tárgyalt egymással, Zelenszkij ukrán elnök pedig Trump elnökkel beszélt.

Ehhez képest a brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra - jegyezte meg Szijjártó Péter.

"Ma (politikai) páncélmellény fel, (politikai) össztűzre felkészülni! Irány Brüsszel, várnak a külügyminiszter-kollégák, EU külügyi tanács" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×