eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Pixabay

Halál várhat a kutyára, amely életveszélyesen megsebesített egy kisfiút

Egy kétéves gyereket sebzett meg életveszélyesen egy kutya Rajkán. Az 5 éves állatot vizsgálják, a gyakorlat szerint elaltathatják.

Egy kétéves kisfiúra támadt egy kutya Rajkán, életveszélyesen megsebezve. Mentőhelikopterrel szállították kórházba – számolt be a kisalfold.hu, A lap egy állatvedő szakember is megszólalttott, hogy megtudja, mi vár az ebre.

Sajnálom az életveszélyesen megsérült kisfiút, aki emberi felelőtlenség áldozata – hangsúlyozta a helyi lapban egy mosonmagyaróvári állatvédő, akit az esetről pénteken közvetlenül értesítettek.

Légrádi Balázst, a Szigetközi Állatvédő Liga kuratóriumi tagját úgy tudja, hogy az ötéves pitbull új kutya volt, ezért is tartja felelőtlenségnek, hogy a gyermek közelébe engedték.

Most tizennégy napos karantén vár rá, megfigyelési időszak, mely után a hatósági állatorvos dönt majd arról, hogy elaltassák-e. Sajnos a tapasztalatok szerint az a kutya, amelyik már harapott, nagyobb eséllyel fog újra harapni, embert megtámadni.

Légrádi Balázs azt is elmondta, hogy a gyepmesteri telepen is fogadnak gyermekcsoportokat, és mindig előzetesen kéri, hogy a kenneleket három méternél közelebb ne közelítsék meg, ne simogassák a kutyákat a látogatók.

Fotó illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×