eur:
391.29
usd:
358.63
bux:
72461.61
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Járművek a pesti alsó rakparton, az Országház előtt 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Többhetes "vakációra készül" a Pesti alsó rakpart egy része

Az autósok egészen augusztus közepéig búcsút inthetnek a rakpart egy részének, a gyalogosoké és a mikromobilitási eszközöké lesz a főszerep.

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és "mikromobilitási eszközzel", például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése alapján az MTI.

A közlemény szerint a gépjárművel közlekedők a lezárt útszakaszt a legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn kerülhetik el, a belvárosban pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolják.

Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét - tette hozzá a BKK.

Tudatták: a megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki. Kitértek arra is, hogy a következő hetekben folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése is a BKM Zrt. beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően, és a lezárás ideje alatt a rakparton számos kulturális program várja az érdeklődőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Emberekre veszélyes új gomba jelent meg: a felmelegedő időjárás ronthat az esélyeinken

Emberekre veszélyes új gomba jelent meg: a felmelegedő időjárás ronthat az esélyeinken

Kínai tudósok egy eddig ismeretlen gombakórokozót fedeztek fel, amely embereket is képes megfertőzni. A kutatók vizsgálataik során két, egymással össze nem függő kórházi beteg klinikai mintáiban találták meg a gombát. A frissen megjelent tanulmányuk szerint a globális felmelegedés hozzájárulhat a hasonló, invazív gombafajok fejlődéséhez, azonban más szakemberek szerint csak elszigetelt esetekről van szó, tehát nincs ok az aggodalomra - írja a LiveScience.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 17. 10:04
×
×
×
×