eur:
390.94
usd:
357.27
bux:
72458.08
2024. július 17. szerda Elek, Endre
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) Tihany elnevezésű új kompja érkezik Balatonfüredre a 178. balatoni hajózási szezon első napján 2024. március 28-án. A kormány döntése alapján a cégnél több mint hatmilliárdos tőkeemelés történt, ez tette lehetővé a több mint 5 milliárdos beruházást, amelynek révén a tesztüzem után két új komp és két új katamarán állt forgalomba.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Bahart: emiatt történt baleset a hétfői kompbaleset

A Balatoni Hajózási Zrt. magyarázata szerint műszaki hiba áll a szuperkomp szántódi balesetének hátterében.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfőn baleset történt a szántódi révnél: miután kikötött az új balatoni szuperkomp, elkezdtek róla lehajtani az autók, azonban a hajó egyszer csak elkezdett távolodni a parttól. Egy kisbusz éppen ekkor gurult volna le róla, de nem tudott, mert az már nem támaszkodott a parton, hanem a kikötő vasszerkezetének szintje alatt volt majd egy keréknyivel, ennek következtében a jármű eleje összetört.

A blikk.hu azt írja, a lap megkeresésére a Bahart tájékoztatást adott az ügyről. A szerkesztőségnek elküldött közleményből kiderül, hogy nem a kikötéssel volt gond, hanem a kötélrögzítővel. Azt is elárulták, hogy személyi sérülés nem történt, és az összetört jármű kártalanítási folyamata már elindult.

A társaság válaszában azt írta:

"A 2024. július 15-én délután a Tihany-Szántód vonalon közlekedő balatoni kompon nem várt esemény történt a gépjárművek lehajtása során. A kivizsgálás megállapította, hogy a hajó személyzete szakszerűen végezte a hajó kikötését, azonban kisebb műszaki probléma történt, a kötélrögzítőben meglazult a kötélzet, ami miatt a hajó kis mértékben eltávolodott a parttól. A hajó személyzete azonnal reagált, és visszakormányozta a hajót. Személyi sérülés nem történt, két gépkocsinál keletkezett kisebb anyagi kár, amelyek kártalanítása elindult. A Bahart kompjai tavaly mintegy 50 000 km-t tettek meg, és mintegy 500 ezer járművet szállítottak a partok között. A szükséges biztonsági intézkedéseket a Társaság megtette, a kompok a továbbiakban is biztonsággal használhatók."

Címlapról ajánljuk
Szakértő a merényletekről: magányos támadók próbálják megváltani a politikát

Szakértő a merényletekről: magányos támadók próbálják megváltani a politikát

Ázsiában 2022-ben Abe Sindzó japán miniszterelnököt érte halálos lövés, Európában május 15-én Robert Ficóra lőtt rá egy merénylő, Amerikában pár napja Donald Trump elnökjelöltet sebesítette meg egy lövedék. A politikai indíttatású támadások okairól az InfoRádió Kemény Jánost, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos munkatársát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×