eur:
393.08
usd:
359.72
bux:
72116.65
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Zacskós vízzel hűsíti magát egy nő a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren 2021. június 24-én. A hőség miatt tasakos vizet osztanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai a főbb budapesti csomópontokon.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Észak és Nyugat kicsit fellélegezhet, de nem tart sokáig

A hőség nem tágít, de egyre több zivatar jön.

Vasárnap nyugaton és északon egy hidegfront enyhíti kissé a kánikulát. 30 és 34 közé esik vissza a hőmérséklet, míg máshol 35-39 fokos forróság várható - írja az Időkép előrejelzése. Napközben elszórtan, de legnagyobb számban a Dunától keletre fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Nyugaton az északi, máshol a nyugati-északnyugati szél támadhat fel időnként, de a viharok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A jövő hét első napjaiban ismét fokozódik a forróság, hétfőn perzselő napsütés várható, 35 és 41 fok közötti csúcsértékekkel. Elsősorban az Északi-középhegység térségében törhetnek magasabbra a gomolyfelhők, melyekből zápor, zivatar is kialakulhat.

Kedden az abszolút melegrekord is veszélybe kerülhet,

akár 41-42 fokot is mutathatnak a hőmérők. Többfelé számíthatunk zápor, zivatar kialakulására és ezen a napon a légmozgás is feltámadhat. Szerdán érkezhet a következő gyengécske hidegfront, lehűlést azonban ez sem fog hozni.

Címlapról ajánljuk
Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Sokat emlegették mostanában Németországban a 2006-os labdarúgó-világbajnokságot, amely akkor a válogatott sikeres szereplése miatt "nyári meseként" került be a német sport történetébe. A közelmúltban tartott németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kapott német bizonyítványt a szakértők 2006-hoz hasonlóan "nyári meseként" értékelték. Sokan remélték, hogy a párizsi olimpiai játékokon a német szereplést illetően a "mese" tovább folytatódik.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×