eur:
396.06
usd:
362.61
bux:
71925.82
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: Pixabay

Hiánycikk lett egy kedvelt fájdalomcsillapító, ne is keresse

Gyártási gond miatt nem lehet kapni a Cinie-t a gyógyszertárakban.

Hiánycikké vált a Cinie fájdalomcsillapító gyógyszer, melyet jellemzően migrénes fejfájás ellen szoktak alkalmazni – írja a Pénzcentrum a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adatbázisa alapján. A gyógyszernek két kiszerelése van forgalomban, az 50 mg-os már május óta nem kapható, a 100 mg-os pedig június 25-től hiánycikk gyártási gond miatt. A hatszemes 50 mg-os Cinie esetében a hiány tervezett vége július 15.

További gondot jelent, hogy a hasonló hatóanyagú gyógyszerk közül is van olyan, amelyik hiénycikk a patikákban.

A Cinie jellemzően migrénes fájdalom csillapítására szolgál, összehúzza a kitágult vérereket, ezáltal enyhíti a migrénes fejfájást.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Valószínűleg az lehet a kurszki csapások célja, hogy Oroszország csapatokat vonjon el Kelet-Ukrajnából – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc arról is beszélt, hogy fegyverek és hadianyag tekintetében mennyiségbeli fölényben vannak az oroszok, az ukránok azonban ezt ellensúlyozni tudják a Nyugatról érkező modern, minőségi, sokkal megbízhatóbb és pontosabb eszközökkel.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Kész, kihirdették! Itt van a 2024/25-ös tanév rendje

Kész, kihirdették! Itt van a 2024/25-ös tanév rendje

A Belügyminisztérium két hónappal ezelőtt megjelent tervezete után a kormány hivatalosan is kihirdette a 2024/25-ös iskolai tanév rendjét. A csütörtök este megjelent közlönyben kihirdetett rendeletből így kiolvasható, hogy mikor lesz az őszi szünet, a téli szünet és a tavaszi szünet a 2024/2025-ös tanévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×