eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
A Börzsöny legmagasabb pontján, (938 méter) a Csóványoson a korábbi geodéziai betonhenger köré épült az acéloszlopokon álló négyszintes kilátó, mely 22,61 méter magas. Az Ipoly Erdő Zrt. Eu-s támogatással újította fel, 2014 végén nyílt meg. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Víz nélkül maradt a túrázó apa és fia a Börzsönyben, a hegyimentők siettek a segítségükre

A 13 éves fiú kezdte nagyon rosszul érezni magát a hőségtől és a vízhiánytól, de szerencsére speciális mentésre végül nem volt szükség.

A hegyimentőket az Ipoly-Völgyi Különleges Mentők diszpécsere, majd az Országos Mentőszolgálat munkatársai is értesítették. A segélykérés szerint egy felnőtt férfi 13 éves fiával túrázik, de nem érzik jól magukat, a fiú pedig kifejezetten rosszul van - írja a Börzsönyi Speciális Mentők beszámolója nyomán az Index.

Az ügyeletes riasztotta a készenlétben lévőket, így két hegyimentő azonnal elindult terepjáróval a Csóványos felé. Eközben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is elindult a Királyrét felé, hogy ott tudja átvenni a bajbajutottakat.

A hegyimentők végül megtalálták a túrázókat, ahol az apa elmondta, Márianosztra felé túráztak Nógrád irányában, ám fia már Égéstető környékén nagyon rosszul volt. A vizük elfogyott, és a napsütötte sziklákon a helyzet csak rosszabb lett.

A hegyimentők ivóvízzel látták el a párost, és tájékoztatták az ügyeletet, hogy nem szükséges speciális mentést végezni. A túrázókat átadták az OMSZ munkatársainak, akik a kivizsgálásuk után megállapították, hogy a fiú hőártalmakat szenvedett. Ezért édesapja kíséretében a váci kórházba vitték, további vizsgálatokra.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×