eur:
396.05
usd:
362.67
bux:
0
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A hand from a mosquito bite. Mosquito drinks blood on the arm.
Nyitókép: Andrei Sauko/Getty Images

Ma végre fellélegezhetnek a Balaton körül élők, de a hőség marad

Elképesztő mennyiségű szúnyog lepte el a Balaton környékét, de a katasztrófavédelem közbelép.

Ma napnyugta után központi, a katasztrófavédelem által szervezett földi kémiai szúnyogirtás lesz több helyen a Balaton körül. Rossz idő esetén július 14-15-én végzik el a gyérítést - írja több tóparti település önkormányzatának honlapja alapján az Economx.

A Deltasect Plus szúnyogirtó szer a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ettől függetlenül érdemes a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban kiteregetett ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idején és az azt követő 1 órában javasolt továbbá zárva tartani az ajtókat, ablakokat, és kikapcsolni a külső levegőt bejuttató szellőző berendezéseket, klímákat.

A kertekben, földeken termő zöldségeket, gyümölcsöket javasolt fogyasztás előtt megmosni, és mindenképpen tanácsos messzire elkerülni a kezelést végző gépkocsit, annak közelében tartózkodni a szórás közben nem szabad.

Címlapról ajánljuk
Újabb kiszabadult fogoly szólalt meg: kérés nélkül kapott kegyelmet

Újabb kiszabadult fogoly szólalt meg: kérés nélkül kapott kegyelmet

Az orosz-brit állampolgárságú Vlagyimir Kara-Murza és a német Patrick Schöbel után újabb, az Oroszország és a nyugati országok között a múlt héten lezajlott "történelmi" fogolycsere érintettje tárta a nyilvánosság elé a tapasztalatait az orosz börtönviszonyokról és az ukrajnai háborúról.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán támadók egyszerűen kikerülik a Kurszk megyében felhúzott orosz védvonalakat és megerősített településeket, ezért tudtak pár nap alatt a határtól több mint 30 kilométerre kontrollzónát kialakítani – írja friss elemzésében az orosz Rybar biztonságpolitikai thinktank. Úgy néz ki, egyáltalán nem igaz, hogy sikerült megállítani az ukrán előretörést Kurszk megyében: Szudzsát elfoglalták az ukrán katonák és három irányba is megindultak Oroszország belterületei felé. Zelenszkij rohamlövészei már több mint 30 kilométerre vannak a határtól. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×