eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: Unsplash

Gyakorlatnak indult, de élesben kellett egy fuldoklót menteni a Dunából

Éppen az életmentést készült gyakorolni a katasztrófavédelem HUNOR szervezete, amikor észrevették, hogy az egyik szállodahajóról segítséget kér a legénység.

Facebook-bejegyzésében adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az esetet. Mint írják, nagyszabású gyakorlatra készült tegnap a katasztrófavédelem HUNOR mentőszervezete, amikor az egyik szállodahajóról kétségbeesett matrózok integetésére figyeltek fel.

"A hajók a pesti oldalon hajóztak fel a Dunán, hogy elfoglalják a pozíciójukat a gyakorlathoz. Az egyik kikötött szállodahajóról matrózok integettek, hogy segítség kell. Négy ember megközelítette a Z. hajót, ahol egy ember rekedt a két kikötött szállodahajó között a vízben" - írják beszámolójukban.

A kétségbeesett férfi a horgonyba kapaszkodott, de sehogy sem tudott kijutni a szorult helyzetből.

Később még többen csatlakoztak a mentéshez, az egységek az ott lévő személyzettel közösen végül kiemelték a bajbajutottat. A csapat egészségügyi tagja gyorsan megvizsgálta a kimentett férfit, majd a továbbiakban a mentősök gondjaira bízták.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság külön köszönetét fejezte ki a mentésben résztvevő munkatársainak.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×