eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália
Egy kisgyerek hűsíti magát egy díszkútnál a harmadfokú hőségriadó idején a Nyugati téren 2024. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Nincs megalkuvás, nagyon meleg lesz

Tovább tart a kánikula.

Kedden napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, utóbbiakból legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. A nappali órákban időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében hétfőn átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 37 fok között várható.

A középhőmérséklet is magars lesz. Az Alpokalja és az Északi-középhegység, valamint az attól északra eső területeket leszámítva 25 fok felett, továbbá nagyjából a Nagykanizsa-Budapest-Debrecen vonaltól délre 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, délkeleten már megközelítheti a 29 fokot is.

A Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló hidegfrontja a Kola-félszigettől a Baltikumon át egészen az Alpok és a Kárpátok vonulatáig húzódik, ennek vonulását felhősödés, valamint záporok, zivatarok kísérik. Fejlődő ciklon található az Atlanti-óceán fölött is, amelynek felhőzete hétfőn délelőtt érte el a Franciaország nyugati részét. A Földközi-tenger partvidékén, illetve Kelet-Európában magasnyomás hatására nagy területen zavartalan a napsütés, kis mennyiségben szaharai por is jelen van a magasban. A fentebb említett hidegfront választja el a kontinens északnyugati felét elárasztó hűvösebb, óceáni eredetű léghullámokat, a délkeletebbre teret hódító forró, afrikai eredetű légtömegtől.

A Kárpát-medence fölé a front előterében hétfőn még nedvesebb levegő áramlik, zápor, zivatar is várható, kedden azonban már jobbára száraz időre számíthatunk. A hőség folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×