eur:
389.7
usd:
357.92
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla a főváros IX. kerületében, a Liliom utcában 2023. március 20-án. Ettől a naptól 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben. Reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Augusztustól nagyjából kétszer annyi bírságot kell majd fizetni a közlekedési szabálysértésekért

Megjelent a Magyar Közlönyben az erre vonatkozó kormányrendelet módosítás.

Korábban 15 600 forintot kellett fizetni az olyan szabálysértések miatt, mint a tilosban parkolás, augusztustól azonban 31 200 forintot kell fizetni. Ide tartozik a "megállni tilos", a "várakozni tilos" tábla hatálya alatti parkolás, de az is, hogyha tovább állunk egy helyen, ahol egy kiegészítő tábla ezt egyértelműen szabályozza - írja a Portfolio.

A mozgáskorlátozott parkolóhelyre való beállás 65 ezer forint volt eddig, hamarosan 156 ezer forint lesz. Ha valaki indokolatlanul megáll az autópálya leállósávjában eddig 32 500 forintot fizetett, augusztustól 65 ezret fog.

Ha valaki az Úttest metszéspontjától 5 méteren belül állt meg, az eddig 24 ezer forinba került, ez az összeg 46 800 forinra emelkedik. Aki a kijelölt gyalogátkelőhelyen áll meg, vagy attól nem megfelelő távolságra, 78 ezer forintot fog fizetni a 39 600 forint helyett.

A lejárt műszaki vizsga eddigi bírságai duplázódnak, és ugyanez vonatkozik arra is, ha valaki jogosulatlanul megkülönböztető hang és fényjelzéssel szereli fel az autóját.

Aki a szmogriadó alatt olyan járművel közlekedik, amellyel nem lehet 46 800 forintot fizet augusztustól. Eddig ez a bírságtétel 24 ezer forint volt.

A különféle járművek vezetőire vonatkozóan szigorú alkoholfogyasztási szabályok vannak érvényben. Ha egy vasúti, légi vagy gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet vezető személy vérében az alkoholkoncentráció nem haladja meg a 0,30 gramm/litert, vagy a kilégzett levegőben a 0,15 milligramm/litert, akkor a kiszabható büntetés 24 ezerről 46 800 forintra nő.

Amennyiben az alkoholkoncentráció meghaladja a 0,30 gramm/liter véralkohol-, illetve a 0,15 milligramm/liter levegőalkohol-szintet, de nem éri el a bűncselekmény szintjét, akkor a bírság 31 200 és 62 400 forint között lehet. Nem gépi meghajtású vízi jármű esetén, ha az alkoholkoncentráció meghaladja a 0,5 gramm/liter véralkohol-, illetve a 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-szintet, és ez nem minősül bűncselekménynek, a büntetés 39 600-ról 78 000 forintra emelkedik.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×