eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
simple picture about Lake Balaton in Hungary from Badacsony beach with blue sky and cloud refletion on the water .
Nyitókép: I love takeing photos and i thin/Getty Images

Érdemes lesz nagyon óvatosnak lenni a Balatonnál

Jelentős változás várható a Balaton időjárásában, különösen a déli parton, a déli-délutáni órákban ugyanis felerősödik a szél, ami a tó közepe felé sodorhatja a matracon fekvőket, vízibiciklizőket.

A meleg levegőt hozó légáramlat hatását a víz hűvösebb felszíne egy ideig visszatartja, de a déli-délutáni órákban mindenütt dél-délnyugatira fordul és megélénkül, helyenként meg is erősödhet a szél - írja a hirbalaton.hu.

Mivel várhatóan kevés lesz a felhő és a déli part mentén a hullámok sem nőnek meg, így a fürdőzőknek, illetve a matraccal, vagy vízibiciklivel vízen tartózkodóknak érdemes odafigyelni a besodródás veszélyére. Annál is inkább, mivel a térség uralkodó északias szélirányához képest szokatlan lesz a déli irányból feltámadó szél - figyelmeztet a meteorológus. Hangsúlyozta:

a déli szél erőssége a parttól távolodva jelentősen növekszik, megnehezítve a visszajutást a partra.

A siófoki viharjelző obszervatórium vezetője, Horváth Ákos a lapnak azt is elmondta az időjárásban várható fordulatról, hogy a hét eddigi időjárását meghatározó hűvösebb levegőt délnyugati irányból áramló, jóval melegebb légtömegek váltják fel. Ez a kezdetét jelenti a jövő hetet meghatározó meleg időjárási periódusnak, amikor minden nap 30 °C feletti napi maximális hőmérséklet várható.

Az előrejelzések szerint a hét második felében lesz melegebb, a Balaton környékén is 35 °C körüli hőmérsékletre lehet számítani a legmelegebb órákban. A napsugárzás és a magas hőmérséklet hatására a tó vize 26 °C fölé is emelkedhet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×