eur:
393.1
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A drónnal készült felvételen a Rákosrendező pályaudvar 2024. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Gigantikus mennyiségű veszélyes hulladékot kell elszállítani Rákosrendezőről

A talaj megtisztításával indulhat a rákosrendezői óriásprojekt, kiírták a pályázatot.

Megérkezett a MÁV ajánlati felhívása: a korábbi állapotfelmérés szerint a barnamezős területen közel 250 ezer köbméter szennyeződött talaj kitermelésével és veszélyes hulladékként történő elszállításával lehet kalkulálni – írja a magyarepitok.hu.

A Rákosrendezőn tényfeltárás és műszaki megoldás elnevézést viselő projekt előzetes becsült értéke nettó 5,92 milliárd forint, a megvalósítására keretszerződés útján kerül sor. A nyertesnek a leírás szerint többek közt kézi feltárásokat, gépi fúrásokat, talajmintavételeket és talajvíz mintavételeket kell végre hajtania. A projektben emellett többek közt műszaki beavatkozási tervdokumentációt kell készíteni több beavatkozási változattal, költségelemzéssel és ütemtervvel.

A közbeszerzésből kiderül, a 2019-es állapotfelmérés eredményei alapján az érintett területen a szennyezési gócokban 248 ezer köbméter szennyeződött földtani közeg kitermelésével és veszélyes hulladékként történő elszállításával lehet kalkulálni. A hirdetmény előírja, hogy a legkisebb kockázatot eredményező és tervezhető határidőn belül eredményesen megvalósítható beavatkozási technológia preferálandó.

A jelenleg barnamezős övezetnek számító rákosrendezői övezetben a tervek szerint mintegy egymillió négyzetméternyi területet hasznosítanának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×