eur:
394.22
usd:
366.51
bux:
71837.04
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A római Bárka-szökőkút vizével hűsíti magát egy nő 2023. július 17-én, amikor hőhullám uralja Olaszországot, a fővárosban a legmagasabb hőmérséklet eléri a 38-41 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

A hőségriasztás nem indokolt, de azért mindenki vigyázzon

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint indokolatlan a hőségriasztás, de azt írják, azért nagyon vigyázzunk magunkra és egymásra!

A hétvégén átmenetileg visszatérő kánikula miatt fokozott figyelmet kér mindenkitől a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Az erről szóló közleményt a központ szombaton juttatta el az MTI-hez.

Hőségriasztás elrendelése a jelenlegi előrejelzés alapján nem indokolt - írták, hozzátéve, hogy a HungaroMet előrejelzése szerint szombaton 25 Celsius-fok feletti középhőmérsékletre lehet számítani, ami vasárnap tovább fokozódik, majd hétfőtől várhatóan mérséklődik, keddtől pedig megszűnik a hőség.

A nagy melegben több folyadék, lehetőség szerint víz fogyasztását javasolják, valamint a déli órákban a tűző napon tartózkodás mellőzését, és napvédő krémek, továbbá sapka, vagy kalap viselését.

Ezenkívül azt kérik, hogy vízparton tartózkodás esetén felhevült testtel senki se ugorjon vízbe, biciklitúrázáskor pedig a közterületi kutaknál mindenki bevizezheti magát.

A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztása kerülendő - tették hozzá.

Mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan figyeljen magára és egymásra is, a gyermekeket, házi kedvenceket senki se hagyja parkoló autóban, ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×