eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook

Radarral csaptak le az orvhalászok óriásvarsájára – videó

Különösen Tiszabura térségében aktívak az orvhalászok.

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) halőri szolgálata is rendszeresen ellenőrzi a kezelésében lévő vízterületeket, tiltott halfogó eszközök és tilosban járók után kutatva. Az utóbbi időszak tapasztalatai is azt mutatják, az orvhalászok a Tiszán és a Nagykunsági főcsatornán a legaktívabbak, bár bejelentéseket kapnak a Malomzugi Holt-Zagya különböző részeiről is. A legtöbb eszközt azonban egyértelműen a Tiszából sikerült begyűjteni, főként Tiszabura térségéből – írta meg a sokszinuvidek.24.hu.

A halőrök radarral pásztázták a folyót, és bár a varsa olyan helyen volt, ahol nehéz észrevenni, a radaron azonban olyan alakzatot fedeztek fel, ami a természetben nem szokott előfordulni. Rá is találtak a hatalmas, nyolc-tízméteres varsára, amit el is távolítottak a vízből.

A Tisza felső részén pár éve marázsahálót is találtak, amiből negyven kiló kecsegét szabadítottak ki. portál.

Az óriásvarsák kihelyezése sem új keletű tevékenység, tavaly is találtak hasonlóan hatalmas halfogó eszközt ugyanebben a térségben. A Nagykunsági főcsatornán is szednek fel tiltott eszközöket, mint például múlt héten azt a véghorgot, amin egy hal maradványa foszladozott - írja a portál.

A Malomzugi Holt-Zagyva horgászai is tesznek rendszeresen bejelentést, hogy beleakadnak valami orvhalász eszközbe.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×