eur:
394.98
usd:
367.77
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és európai parlamenti képviselője beszél a Róna Péterrel, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetőjével tartott sajtótájékoztatón a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Hotel Astoriában 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Gyöngyösi Márton mégsem újrázna a Jobbik élén

Az európai parlamenti választásokon egyszázalékos eredményt elérő, így Brüsszelben mandátumot nem szerző párt szombaton tartja teljes tisztújítóját. Régi jobbikos kerülhet most a párt élére, a jelenlegi elnök leszögezte, hogy nem indul a pozícióért.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke sajtóközleményben tisztázta a félreértéseket. Mint fogalmazott, „nem indulok a Jobbik elnöki tisztségéért, a jelöléshez szükséges szándéknyilatkozatot sem nyújtottam be”. A leköszönő elnök egyúttal sok sikert kívánt az elnöki tisztségére pályázóknak.

Az Index emlékeztet, hogy közvetlenül a választások után láttak napvilágot olyan hírek, miszerint ismét versenybe szállhat az elnöki pozícióért. Az atv.hu-n június 12-én írtak arról, hogy visszatér a Jobbik – Konzervatívokhoz Szabó Gábor, akinek sokan az egykori szélsőjobboldali párt sikereit tulajdonítják. A csatorna szerint a politikus korábban úgy fogalmazott, hogy „ebben a hálóban ő vagyok a pók”; bár soha nem volt a Jobbik „kirakatembere”, de pártigazgatóként ő mozgathatta a szálakat.

Szabó Gábor akkor sodródott el a párttól, amikor Gyöngyösi Márton pártelnök kérésére tavaly augusztusban lemondott a párt választmányi elnöki tisztségéről. Gyöngyösi Márton korábbi sajtóközleményében úgy fogalmazott: „meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik – Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről.”

Az ATV szerint Szabó Gábor visszatérése a jelenlegi pártelnök meggyengülését vetítheti előre. A pártra rálátó forrásuk szerint „a Jobbikban mindenki Gyöngyösi Márton leváltása mellett van”.

Mint ismert, a június 9-ei választásokon a Jobbik – Konzervatívok egyszázalékos eredményt ért el, így nem szerzett mandátumot az Európai Parlamentben. Ezt követően a párt bejelentette, hogy teljes tisztújítást ír ki.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×