eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Eöri Szabó Zsolt, Nemzeti Színház

Udvaros Dorottya is tehet a fertő tavi "károkozásról"?

A színésznő megjelent a bíróságon abban az ügyben, amelyben Greenpeace-aktivistákat vontak felelősségre.

Bíróság elé kellett állniuk a Greenpeace aktivistáinak, köztük Udvaros Dorottya színművésznek. Tizenkettejüket azzal vádolják, hogy három évvel ezelőtt jelentős kárt okoztak a Fertő tónál, amikor leszedték a madarak ellen telepített hálót - derül ki a 24.hu beszámolójából.

A hálók a fecskék fészekrakását akadályozták, ennek az eltávolítása 102 875 forint kárt okozhatott a Sopron Fertő Turisztikai Fejlesztőnek.

A szerdai tárgyaláson a két vádlott közt az egyik épp Udvaros Dorottya volt, aki a tárgyalás után az RTL-nek elmondta, hogy örül, hogy a figyelem középpontjába kerül a Fertő tó ügye és ez az állami beruházás.

Udvaros Dorottya a bíróságon azt mondta, az aktivisták kampányainak köszönhetően többen is rájöttek, mi zajlik a tónál.

Ítélet nem született, a tárgyalás ősszel folytatódik.

A kormány a tó partján 23 milliárd forint értékű beruházást tervez, Fertőrákoson szálloda, sportközpont, ökocentrum, új strand és kikötő is épülne. Az Európai Unió és az Unesco is tiltakozott a projekt ellen. A tóparton felszámolták az ikonikus cölöpházakat, és tarolták is a területet.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×