eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Pokorni Zoltán és Kovács Gergely vitája: nem csöndes a politikai átmenet a XII. kerületben

A főváros XII. kerületében, Hegyvidéken októbertől új polgármester és új képviselő-testület veszi át az irányítást. Az átmenet azonban nem tűnik békésnek. Ennek okairól az InfoRádió a távozó és az újonnan megválasztott polgármestert is megkérdezte.

Nem zajlik zökkenőmentesen az átmenet a hegyvidéki önkormányzatnál. Ennek okairól Pokorni Zoltán távozó polgármester az InfoRádióban azt mondta, hogy utódja, Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke olyan munkatársait rágalmazta meg alaptalanul, akiket dicséret illet inkább.

"Amikor azt állítja, hogy az építési osztály pénzért árul építési engedélyeket, akkor elárulja a politikai indulatát, mert építési osztály húsz éve nincs az önkormányzatban, irodák vannak, de maga az építésszabályozás is hosszú évek óta már a kormányhivatal feladata, és nem a miénk. A puszta rágalmazási cél mindennél világosabb, kilóg a lóláb" – mondta Pokorni Zoltán, és példaként a szerdai képviselő-testületi ülést hozta, amelyen a Mártonhegyi úti egykori pulmonológiai központ, illetve tüdőszanatórium területének szabályozása kapcsán Kovács Gergely azt állította, hogy 420 négyzetméterrel növelik a szabályozással a beépíthetőséget, de Pokorni Zoltán szerint az igazság az, hogy 420 négyzetméterrel csökkentik, és a zöldfelületet növelik. "Az értékes növényállományt védi meg éppen ez a telek-kettéválasztás, és nem pedig elpusztítja" – tette hozzá.

Kovács Gergely, a Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármestere szerint ugyanakkor a megkérdezésük nélkül már nem lett volna szabad a búcsúzó képviselő-testületnek ilyen fontos döntéseket hoznia.

"A Mártonhegyi úti építési szabályzat változtatásával kapcsolatban nyilván be tudják úgy állítani, hogy most ettől kevesebb dolog épülhet. A valóság az, hogy kettéosztanak egy telket, és az alsó részén, ahol egy felújított villaépület van, nyilván nem fog már semmi épülni. Ott csökkentik a beépíthetőséget, és a fenti részen, ahol pedig irodaház fog épülni, ott pedig növelik. Összességében a hatása az, hogy 400 négyzetméterrel több irodaház fog épülni, mint ha nem csináltak volna most semmit" – mondta Kovács Gergely.

Hegyvidék új polgármestere és képviselő-testülete október 1-jétől veszi át a kerület irányítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×