eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Megmérte a BKK, mennyire népszerű a BudapestGO

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 40 százaléka már évek óta használja az alkalmazást, nagyon sokan ajánlják is, és több mint felük így vásárol jegyet vagy bérletet is.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben nemrég több mint 4 ezer fő megkérdezésével készített online felmérést, és azt vizsgálta, hogy hogyan vélekednek a fővárosban rendszeresen közösségi közlekedést használók a BudapestGO-ról - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A társaság saját fejlesztésű applikációját hónapról hónapra egyre többen használják, hétköznaponként jellemzően 270 ezren, míg hétvégén 170-200 ezer ügyfél digitális útitársa a BudapestGO.

Hetente átlagosan 30-40 ezer újabb telefonra töltik le az alkalmazást, de a turista szezonban rendszeresen a heti 50 ezret is meghaladja az applikáció-letöltések száma.

A BKK friss felmérése alapján a válaszadók 83 százaléka hasznosnak tartja az applikációt, tízből nyolcan ajánlanák ismerősüknek. A megkérdezettek leginkább azt kedvelik, hogy minden egy helyen elérhető a BudapestGO-ban: bárhol és bármikor egyszerűen válthatnak jegyet vagy bérletet, akár utazás közben is tervezhetnek útvonalat, ráadásul egyszerűen és gyorsan tájékozódhatnak a forgalmi változásokról, így kiszámíthatóbbá válik a közlekedés. Emellett a BKK ügyfelei kedvelik az alkalmazás vizuális megjelenését és egyszerűségét is.

A kutatásból kiderült az is, hogy a válaszadók 40 százaléka évek óta használja a BudapestGO-t. A megkérdezettek közül tízből hárman ismerős ajánlására töltötték le, és a kitöltők majdnem fele naponta megnyitja az alkalmazást, 25 százalékuk pedig hetente használja.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a válaszadók közül tízből hatan leginkább jegy-és bérletvásárlásra használják az applikációt, míg tízből nyolcan az útvonaltervezés, valamint a menetrendi információk miatt nyitják meg a BudapestGO-t.

A funkciók közül a járműről tervezés (61 százalék), valamint a "kedvenc járatok vagy megállók" (58 százalék) a legismertebbek a BKK ügyfelei körében, míg az okostelefonok kezdőképernyőjére minialkalmazásként kihelyezhető widget-et 49 százalék, a Metró gombot - amely a metróhoz közelítve jelentősen leegyszerűsíti a bérlet- és jegyérvényesítést - pedig csupán 33 százalék ismeri.

A BudapestGO, amely az ötödik legnépszerűbb magyar fejlesztésű magyar applikáció, többek között azért kedvelt, mert jelentősen leegyszerűsíti a jegy- és bérletvásárlás folyamatát, ezt pedig a kutatásban megkérdezettek is visszaigazolták:

a felmérésben résztvevők 60 százaléka már csak digitálisan vásárol jegyet vagy bérletet.

Az applikáció népszerűsége egyre nő, a társaság fejlesztéseinek köszönhetően idén májusban a jegy- és bérletértékesítésből származó bevételek már mintegy 26 százalékát a digitális jegyek és bérletek adták. A felnőttbérletek közel 40 százalékát, a diákbérleteknek pedig a közel 50 százalékát használják okostelefonjukon az utasok.

A BKK felmérése alapján a digitális jegyvásárlás a jegyérvényesítési hajlandóságot is növelheti, így a társaság idén júniusban a bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket. Több lépésben a villamosok járművezető fülkéin, valamint a HÉV kocsikon a jegykezelők mellett is jegyérvényesítő matricákat helyez ki a közlekedési társaság, hogy mindenkinek lehetősége legyen kényelmesen érvényesíteni a jegyét.

Július végére az autó- és trolibuszok mellett immár minden felszíni járműtípus utasterében egységesen elérhetővé válik a mobiljegy-érvényesítés. Az újonnan kihelyezett kódmatricák a többi matricához hasonlóan használhatók az egylépéses jegyérvényesítéssel (NFC funkció), vagy a jól megszokott kamerás kódbeolvasással is.

Ahhoz, hogy a BudapestGO-ban mindig megjelenjenek a legfrissebb fejlesztések, érdemes kiválasztani a telefon beállítások menüjében az automatikus frissítést, így a jövőben is elérhetővé válnak a BudapestGO-val kapcsolatos újdonságok.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×