eur:
395.04
usd:
368.73
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A Budapesti Corvinus Egyetem főépületének címtáblája a főváros IX. kerületében, a Fővám téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Új vezető érkezik a Corvinus Egyetem élére

Kinevezését követően – várhatóan augusztus 1-től – Bruno van Pottelsberghe rektor veszi át az egyetem vezetését, az elnöki feladatokat is ellátva. Az elnöki pozíciót az elmúlt öt évben betöltő Anthony Radev eddigi elnök a fenntartó stratégiai tanácsadójaként folytatja munkáját - közölte a Corvinus Egyetem.

Anthony Radev irányításával 2019-ben indult el az első magyar modellváltó egyetem, a Corvinus transzformációs programja. A most záruló, öt éves fejlesztési ciklus eredményeképpen alapjaiban megújult az egyetem oktatási portfóliója, megtöbbszöröződött kutatási teljesítménye, új szintet ért el az egyetem nemzetköziesítése, elindult stratégiai vállalati partnerségi programja, megvalósult egy átfogó digitalizációs program és felépült az egyetem új campusa - idézte az egyetem közleményét a Portfolio.

A következő időszakban a Corvinus fókuszába az oktatási programok és a kutatási kiválóság nemzetközi szintlépése kerül. Az új fejlesztési ciklus törekvéseihez kapcsolódóan átalakul az egyetem irányítási rendszere is azzal, hogy a rektori, azaz az akadémiai vezetési és az elnöki, azaz a munkaszervezet vezetésével kapcsolatos feladatokat egy személyben a rektor fogja ellátni a jövőben.

A Corvinus Szenátusa 2024. május 22-i ülésén javasolta Bruno van Pottelsberghe, a brüsszeli Université Libre de Bruxelles egyetemi tanárának rektori megbízását,

melyet a fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány is egyhangúlag támogatott, és kezdeményezte kinevezését a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján a köztársasági elnöknél.

Bruno van Pottelsberghe, Forrás: Corvinus Egyetem
Bruno van Pottelsberghe. Forrás: Corvinus Egyetem

A kinevezést követően, várhatóan 2024. augusztus 1-jétől, Bruno van Pottelsberghe a rektori mellett az elnöki feladatokat is el fogja látni. Pottelsberghe kinevezése kapcsán elmondta: három kiemelt fontosságú témára kíván koncentrálni: nemzetköziesedés, kutatásorientáltság, márkaépítés.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×