eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Budapest, 2021. augusztus 8. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) államilag akkreditált magán felsőoktatási intézmény kör alapú zuglói campusa a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király út 1-9. szám alatt. Az intézmény korábban - 2016-ig - Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola néven működött. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Új kézbe kerül a Budapesti Metropolitan Egyetem operatív irányítása

A tavalyi évet követően idén is több mint 6000 jelentkezést adtak le, és több mint 1500-an első helyen jelölték meg a Budapesti Metropolitan Egyetemet. A hazai felsőoktatásban, a nem alapítványi fenntartású egyetemeknél kiugró sikernek számító jelentkezési létszám az egyetem töretlen fejlődésének és a felsőoktatásban is kiemelkedő innovatív gondolkodásának köszönhető – olvasható a METU közleményében.

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánegyeteme, ahol két karon, az üzleti, kommunikációs és turisztikai karon, valamint a művészeti és kreatívipari karon folyik a képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban, alap- és mesterképzések mellett szakirányú továbbképzések, felnőttképzések és felsőoktatási szakképzések közül választhatnak az érdeklődők, akik számos hazai és nemzetközi ösztöndíjat meg tudnak pályázni. Az egyéni készségek fejlesztése, a naprakész tudásátadás, a piaci igényekhez való gyors alkalmazkodás és a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb egyetemével kötött szakmai partnerség is szerepet játszott abban, hogy a hallgatók idén is ilyen kiemelkedő arányban választották a METU-t az első helyen – írják.

A felsőoktatási intézmények sorrendjén július 10-ig, a folyamat során egyetlen alkalommal még módosíthatnak a jelentkezők.

A METU filozófiája, hogy a nemzetközi partneri hálózatát kihasználva minden hallgatóját az egyéni fejlődésére koncentrálva késztesse a legjobb teljesítményre. Ennek érdekében

az egyetem saját, innovatív myBRAND tanulási és tanítási módszert használ,

ahol a hallgatók felépíthetik a tudáson alapuló személyes márkájukat és saját szakmai portfóliójukat, amivel sikeresen léphetnek majd ki a munka világába.

Mint ismert, a METU első és egyetlen magyar egyetemként tavasszal írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1 százalékába tartozik. Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, valamint a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka is lehet – teszik hozzá.

A magyar felsőoktatásban mind a belföldi, mind a nemzetközi hallgatói részről növekvő igény tapasztalható a legújabb digitális tudás iránt, különösen a mesterséges intelligencia felhasználása területén, de más üzleti, gazdasági és informatikai képzésekre is, amelyeket a METU – hosszú távú terveinek megfelelően – az ASU-val közösen fejlesztve kíván indítani. A kibővült képzések már szeptembertől elérhetőek lesznek a meglévő és az újonnan csatlakozó hallgatók számára is.

Az egyetem operatív irányítását a szemeszter végével a METU igazgatóságának elnöki székét eddig is betöltő Dr. Czene Gréta veszi át. Az új elnök-vezérigazgató és a Prof. Dr. Kocziszky György rektor vezetésével működő akadémiai terület továbbra is azon dolgozik majd, hogy a piaci igényekre szabott oktatási módszereknek és a nívós nemzetközi kapcsolatrendszernek köszönhetően az egyetem olyan inspiratív légkört teremtsen közössége számára, amely által létrejövő tudás, tehetség és innováció hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem Közép-Európa legelismertebb és az ASU-hoz hasonlóan a leginnovatívabb magánegyetemévé váljon – zárul az intézmény közleménye.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×